Access

You are not currently logged in.

Access JSTOR through your library or other institution:

login

Log in through your institution.

If You Use a Screen Reader

This content is available through Read Online (Free) program, which relies on page scans. Since scans are not currently available to screen readers, please contact JSTOR User Support for access. We'll provide a PDF copy for your screen reader.

L'ÍNDIA: LA DEMOCRÀCIA MÉS GRAN DEL MÓN EN CRISI

Ramon Roca i Ribó
Dossier-CIDOB
No. 7 (DESEMBRE 1984), pp. 5-6
Published by: CIDOB
Stable URL: http://www.jstor.org/stable/40551788
Page Count: 2
  • Read Online (Free)
  • Subscribe ($19.50)
  • Cite this Item
Since scans are not currently available to screen readers, please contact JSTOR User Support for access. We'll provide a PDF copy for your screen reader.
Preview not available
Preview not available

Abstract

L'Índia, un país amb 38 anys d'independència, conserva els records de la partició (1947), aquella sanguinària amputació de la província que donà lloc a la creació del Pakistan islàmic; recorda també la guerra versus Xina (1962); la guerra indo-pakistaní (1971), amb el naixement de Bangla Desh i a l'octubre de l'any 84, cinc trets de revòlver acaben amb la vida d'Indira Gandhi. La primera Ministra, en les vigílies de l'assalt al Temple Daurat d'Amritzar, el proppassat mes de juny, parlà al poble indi: "Índia, pertany tant a indús com a musulmans, cristians i sijs, budistes i altres". L'Índia és un país incert on les rivalitats ètniques i religloses juguen un paper fonamental per poder assolir un clima social estable.

Page Thumbnails

  • Thumbnail: Page 
5
    5
  • Thumbnail: Page 
6
    6