Access

You are not currently logged in.

Access JSTOR through your library or other institution:

login

Log in through your institution.

If You Use a Screen Reader

This content is available through Read Online (Free) program, which relies on page scans. Since scans are not currently available to screen readers, please contact JSTOR User Support for access. We'll provide a PDF copy for your screen reader.
Journal Article

CONVERSES ESPANYA-ESTATS UNITS: LES BASES DEL DESACORD

Carme Pujol
Dossier-CIDOB
No. 16 (GENER 1987), pp. 12-13
Published by: CIDOB
Stable URL: http://www.jstor.org/stable/40591689
Page Count: 2
  • Read Online (Free)
  • Subscribe ($19.50)
  • Add to My Lists
  • Cite this Item
Since scans are not currently available to screen readers, please contact JSTOR User Support for access. We'll provide a PDF copy for your screen reader.
Preview not available
Preview not available

Abstract

Els Estats Units es declaren disposais a no renovar el Conveni d'Amistat, Defensa i Cooperació vigent amb Espanya, que expira el maig de 1988, i a abandonar les bases en territori espanyol que utilitzen d'ençà 1953, si Espanya manté el seu nivell d'exigències pel que fa a la reducció d'efectius i activitats. Quan fa sis mesos que es negocia, les converses semblen bloquejades per les postures irreconciliables d'ambdues parts. El cavall de batalla de les diferències és la virtual retirada de les bases de Torrejón i Saragossa, que la proposta espanyola planteja. Washington ha contraatacat exigint la cobertura, «missió per missió», de les operacions assignades als efectius americans que hagin de ser retirats, per les forces espanyoles.

Page Thumbnails

  • Thumbnail: Page 
12
    12
  • Thumbnail: Page 
13
    13