Access

You are not currently logged in.

Access your personal account or get JSTOR access through your library or other institution:

login

Log in to your personal account or through your institution.

If You Use a Screen Reader

This content is available through Read Online (Free) program, which relies on page scans. Since scans are not currently available to screen readers, please contact JSTOR User Support for access. We'll provide a PDF copy for your screen reader.

POLÒNIA NO VOL LA «PERESTROIKA» DE JARUZELSKI

Jordi Duch i Sesplugues
Dossier-CIDOB
No. 21 (GENER 1988), pp. 5-6
Published by: CIDOB
Stable URL: http://www.jstor.org/stable/40591736
Page Count: 2
  • Read Online (Free)
  • Subscribe ($19.50)
  • Cite this Item
Since scans are not currently available to screen readers, please contact JSTOR User Support for access. We'll provide a PDF copy for your screen reader.
Preview not available
Preview not available

Abstract

El primer referèndum convocat el passat 29 de novembre a la Polònia socialista es va saldar amb la derrota del govern polonès que encapçala el general Jaruzelski. Va ser el primer cop també que un govern d'un país de l'Est perdia un referèndum: menys de la mitad del cens electoral polonès va donar suport al projecte de reformes econòmiques i polítiques propugnat pel govern de Varsòvia. Sobre un índex de participació del 67% del cens (ja prou elevat si es té en compte que el sindicat independent i clandestí Solidaritat havia fet una crida a l'abstenció), un 27,7% dels votants es va pronunciar en contra de la reforma econòmica i un 24,5% en contra del model polonès de democratització de la vida política. Tant sols el 44% del cens va votar afirmativament, a la primera pregunta, i un 48% a la segona.

Page Thumbnails

  • Thumbnail: Page 
5
    5
  • Thumbnail: Page 
6
    6