Access

You are not currently logged in.

Access JSTOR through your library or other institution:

login

Log in through your institution.

If You Use a Screen Reader

This content is available through Read Online (Free) program, which relies on page scans. Since scans are not currently available to screen readers, please contact JSTOR User Support for access. We'll provide a PDF copy for your screen reader.
Journal Article

LA NOVA EUROPA

DCIDOB
No. 39, LA NOVA EUROPA (FEBRER 1992), pp. 4-5
Published by: CIDOB
Stable URL: http://www.jstor.org/stable/40597725
Page Count: 2
  • Read Online (Free)
  • Subscribe ($19.50)
  • Add to My Lists
  • Cite this Item
Since scans are not currently available to screen readers, please contact JSTOR User Support for access. We'll provide a PDF copy for your screen reader.
Preview not available
Preview not available

Abstract

La configuració d'Europa s'ha vist modificada en els últims temps a causa de diverses realitats que han superat les previsions: els canvis politics i economics de l'antiga URSS, les transformacions dels països de l'Est i la consolidació de la Comunitat Europea (CE). Aquests fets son de naturalesa diversa, però ens porten a tenir la sensació de viure un moment históric, de ser testimonis de l'inici d'una nova etapa de la historia europea que ha enterrat la vella sorglda de la Segona Guerra Mundial. La caiguda del mur de Berlin al novembre de 1989 és el simbol de la desaparició d'una estructura heredada de la Guerra Freda. La desintegradó i desmembrament de la URSS i d'alguns països de l'Est contrasta amb la cohesió, principalment econòmica, que estan assolint els dotze Estats membres de la CE especialment després de l'ultima cimera de Maastricht celebrada els passats 9 i 11 de desembre de 1991.

Page Thumbnails

  • Thumbnail: Page 
4
    4
  • Thumbnail: Page 
5
    5